Griz-limun pita
Brzo i lako se sprema.
Sastojci:
16 kora za pitu
5 jaja
350g šećera
150ml ulja
250ml jogurta moja kravica
200g griza
1 prašak za pecivo
Kora od jednog limuna
Za sirup:
500ml vode
300g šećera
Sok od jednog limuna
_____________________________
Priprema:
1.Prvo skuvati sirup od vode, secera i soka od limuna. Ostaviti da vri 10minuta , pa ostaviti da se ohladi.
2.Mikserom umutiti penasto jaja uz postepeno dodavanje secera.
3.Dodati ulje i jogurt.
4.Zatim dodati griz, prasak za pecivo i koru od limuna i sjediniti kasikom.
(Fil je dovoljan za 4 rolata.)
5.Kore podelite na 4 dela po 4 kore.
6.Na prvu koru stavimo 3 kašike fila, preko cele kore, zatim i na drugu, trecu i cetvrtu pa urolamo pitu.
I tako sa preostalim korama i filom.
7.Redjati u pleh obložen papirom za pecenje. Svaku pitu premazati sa preostalim filom.
8.Peci na temperaturi od 200° 15 do 20 minuta u zavisnosti od rerne.
9.Vrucu pitu preliti sa hladnim sirupom.
( Ostaviti do sat vremena da pita upije sav sirup mozete je na par mesta izbockati sa čačkalicom )
Iseći pitu , posuti sa malo prah šećera i poslužiti.
Prijatno! 😊
Коментари
Постави коментар