Integralne kiflice od speltinog brašna


Jedne brze i zdrave kiflice...Lako se prave, t
esto se ne čeka da naraste a kiflice su fenomenalnog ukusa. Hrskave spolja a unutra tako mekane...Možete puniti sa sirom, spanaćem...Ja sam ovaj put prazne izabrala.
Oduševljena sam sa ovim receptom. Isprobajte i vi pa mi javite vaše utiske. 🙂
*Sastojci:
25g kvasca
1 kašika šećera
180ml toplog mleka Moja kravica
150ml tople vode
250g belog brašna
2 kašičice soli
160ml ulja
300g speltinog integralnog brašna Vega
1 belance za premazivanje
*Priprema:
1. U činiji izmrviti kvasac. Dodati šećer, toplo mleko i toplu vodu. Žicom za mućenje izmešati dobro.
2. Dodati belo brašno pa opet izmešati.
3. Sipati ulje i so pa sjediniti.
4. Postepeno dodavati speltino brašno i rukama zamesiti testo.
-Testo treba da bude mekano ali da se ne lepi za ruke. Ne treba dugo mesiti.
5. Testo odmah podeliti na tri jednaka dela.
6. Radnu povrsinu posuti sa malo brašna, oklagijom
svaki deo razvući u krug i iseći na trouglove željene veličine.
7. Umotati u kiflicu i redjati na pleh obložen papirom za pečenje.
8. Umutiti jedno belance, premazati kiflice, pa po želji posuti sa susamom.
9. Kiflice pokriti krpom i ostaviti dok se ne zagreje rerna.
10. Rernu zagrejati na 200° , kiflice peći 5 minuta, pa smanjiti na 180° i peći još 15 - 20 minuta u zavisnoti od rerne.
11. Kada su kiflice pečene, poprskati ih sa malo ulja, pokriti kesom i krpom i ostaviti 5 minuta.

Коментари

Популарни постови