Bećarac - sataraš


Pileći sataras - bećarac
Kako se kod vas zove ovo jelo? Kako ga vi pripremate?😊
Preukusan letnji obrok, uglavnom se služi uz sir. 
Sastojci:
7-8 paprika
3 veća paradajza
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
150ml kuvanog paradajza
300g pilećeg mesa
2-3 kašičice šećera
Začini

Priprema:
1. Dobro oprati svo povrće. Očistiti luk.
2. Iseckati na kockice pileće meso. Propržiti na malo masti ili ulja. ( dok ne pobeli sa svih strana )
3. Dodati crni luk, sipati soljicu vode i dinstati.
4. Za to vreme iseckati papriku, beli luk, paradajz oljuštiti od ljuske pa takodje iseckati.
6. Sve dodati u meso da se kuva oko 15 - 20 minuta. Povremeno mešati.
7. Dodati šećer u zavisnoti od toga koliko je kiseo paradajz i začine po ukusu. ( ja sam koristila koristila kašičicu soli, malo vegete, malo bosiljka i ruzmarina, 1 kašičicu aleve paprike, persun i na kraju sam dodala 150ml kuvanog paradajza i ostavila da se kuva još nekih 10ak minuta. (Paradajz nije obavezan))
Prijatno! 😊

Коментари

Популарни постови